Huwelijk Digitaal
Waar heb je een notaris voor nodig?

Waar heb je een notaris voor nodig?

notaris AntwerpenEen notaris heb je nodig wanneer je iets officieel wilt laten vastleggen. Voorbeelden hiervan zijn: een testament, huwelijkse voorwaarden of een eigendomsakte voor je nieuwe huis. Verder kan een notaris je ook juridisch advies geven over vele onderwerpen. In deze gevallen zijn notarissen onafhankelijke personen die je kunnen helpen.

Huis kopen notaris

Als je een huis wilt kopen dan moet je naar een Notaris in Antwerpen toe om een hypotheekakte en leveringsakte op te laten maken. Door deze documenten wordt het huis officieel van de oude eigenaar op naam van de nieuwe eigenaar gezet. In Nederland is het verplicht om voor deze notariƫle aktes een notaris in te schakelen. De kosten hiervoor zijn best aanzienlijk, maar er is wel concurrentie onder notarissen.

Ook voor documenten in de persoonlijke sfeer kan je bij een notaris terecht. Zo kan deze bijvoorbeeld huwelijkse voorwaarden laten opstellen wanneer je wilt gaan trouwen. Wanneer je niet wilt gaan trouwen maar wel samenwonen dan behoort een samenlevingscontract ook tot zijn of haar werkzaamheden. Een ander persoonlijk document waar een notariskantoor je bij kan helpen is het opstellen van een testament. Dit is ook enorm belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat er na je dood precies duidelijk is wat je wensen zijn. Dit kan betrekking hebben tot de verdeling van je eigendommen, maar ook andere wensen die je eventueel hebt kan je officieel door een notaris laten vastleggen. Hij of zij kan je tijdens een bezoek aan kantoor precies vertellen waar je in deze gevallen allemaal aan moet denken.